Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz olduklarını nizamlı kontroller ile denetlemek ve kaşımak bileğerlidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçasıdır ve yazgı kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın Kapısı esrar sızdırmaz özelliğe mevla olması zımnında yangın simultane insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu baplar hariçya doğruca ve kolay açılabilen örgüya sahiptir.

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Acil çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birkötü bünyeda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Ancak, yangın bapsı vandözları beyninde paha farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, birebir fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler şiddetli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Ne bünyelarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk konstrüksiyonnın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, binanın kullanma sınıfı gibi faktörler dokunaklı olmaktadır.

Bu baplar bel kemiği olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın metanet belgeli olmayan yapmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Yangına dayanıklı ivedi çıkış bapları, standart baplara bakarak elan pahalı olabilir. Bu bapların fiyatları 3500 TL'den kellelayıp 15000 TL'ye denli çıkabilmektedir.

Yangın kapısı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Açılıp Yangın Çıkış Kapısı - kapanma alışverişlevinin sorunsuz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli periyotlarla bu yer kontrolör edilmelidir. 

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut abra kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın bapsı fiyatları yukarıda sayılan bütün değaksiyonkenlere bağlı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.

Report this wiki page